Tipy na koktaily

Vyskúšajte si vyrobiť svetové koktaily priamo u vás doma. Ak patríte medzi zástancov domácej zábavy, prinášame vám tipy na koktaily s ktorými určite rozprúdite zábavu.

Americano

potrebujeme:

5 cl sladkého červeného vermutu
5 cl Campari
rez pomaranča ale trochu citrónovej kôry

Tento nápoj vznikol pravdepodobne v Taliansku, skutočný znalci veľmi dbajú na značku použitého vermutu. Často sa používa Cinzano Roso pre svoju korenistú chuť.

Ako na to?

Do nízkeho pohára vložte niekoľko kociek ľadu a pred svojich hostí položte obrúsok (pod pohár). Do pohára vlejte suroviny a barovou lyžičkou ich premiešajte. Medzi ľad a okraj pohára zasuňte závitok citrónovej kôry. Kôru režte po obvode (rovnobežke), nie od stopky k špičke.

Nápoj je vhodný ako aperitív pred jedlom ale aj ako osviežujúci alkoholický nápoj. Servítok pod ním bude pohlcovať zrazenú vodu.

Black Russian

potrebujeme:

6 cl vodky
3 cl kávového likéru (Kahlúa)

Na tento nápoj je možné použiť akúkoľvek vodku, no ak chcete byť naozaj originálny a tradičný, použite ruskú vodku. Smirnoff je oficiálna značka cárskeho dvora, spoznáte ju podľa čiernej etikety.

Ako na to?

Do nízkeho pohára vložte zopár kociek ľadu, radšej viac ako menej pretože minimálne jedna surovina má teplotu prostredia. Suroviny vlejte do pohára tak, aby hlavne vodka stekala po kockách ľadu, tým sa dobre ochladí. Kávový likér pridajte energicky aby sa samovoľne vmiešal do vody a následne pohárom jemne pokrúžte. Ingrediencie sa pohybom ľadu premiešajú samé.

Nápoj sa odporúča konzumovať po jedle alebo na večierkoch.

Champagne Cocktail

potrebujeme:

2 streky Angostura Aromatic Bitters
18 cl vychladeného šampanského
2 cl koňaku
kúsok cukru
rez pomaranča
koktailová čerešnička

Na miesto angostury môžete použiť niektorý z fernetov, prípadne aj Karlovarskú Becherovku. V tom prípade dajte k názvu prívlastok, ktorý určuje že koktail sa od originálu odlišuje.

Ako na to?

Dajte vychladiť šampanské aj pohár na šampanské a pripravte kúsok kockového cukru. Do pohára vložte cukor a zastreknite ho 2 strekmi angostury. Prilejte šampanské tak, aby sa zmestil aj koňak. Ten pridajte na záver, pohár ozdobte rezom pomaranča a koktailovou čerešničkou. Nezabudnite priložiť malý tanierik na odloženie ozdôb.

Gin and French

potrebujeme:

4 cl ginu
3 cl suchého vermútu
rez citrónovej kôry

Názov je inšpirovaný francúzskym vermútom, ktorý bol ešte v prvej štvrtine minulého storočia chápaný a očakávaný ako suchý, teda bez cukru. Nápoj patrí k malej hŕstke drinkov ktoré sa podávajú nechladené.

Ako na to?

Pripravte si koktailový pohár a fľaše s ginom a vermútom, v tomto prípade nechladeným. Do pohára vlejte obe prísady a vložte zrezanú citrónovú kôru, alebo prísady nalejte do miešacieho pohára a a premiešajte barovou lyžičkou. Takto pripravený nápoj prelejte do požadovaného pohára.

Gin and French podávajte ako silný pánsky aperitív.


Pamätajte, že s alkoholom to netreba preháňať ani počas silvestrovskej noci.

Write a comment...
0 awesome comments!