
Ak máte radi syr, asi poznáte rozdiel medzi chuťou nízkotučného a plnotučného syra. Mnoho ľudí si radšej kupuje nízkotučný syr pre nižší objem tukov. Problém je v tom, že tento syr je vyrobený z obmedzenej hmoty, takže je to sotva dobrá chuť. A za akú výhodu? Menej kalórií a nižšie riziko ochorenia srdca? Nemusí to byť tak úplne pravda.
Kombinácia bielkovín a tuku v plnotučných syroch vedie k dostatočnému nasýteniu. To znamená, že po konzumácii sa cítite sýti celé hodiny, čo znižuje chuť na ďalšie jedlo. Užite si občerstvenie z plnotučného syra aj keď ste na diéte.
Máte obavy o svoj cholesterol? Dánsky vedci zistili, že mužom ktorí zjedli denne až 10 porcií syra po 28 gramov, po dobu 3 týždňov, sa hladina cholesterolu vôbec nepohla. Plnotučné syry môžu byť zdravé občerstvenie a dobrý spôsob ako zlepšiť chuť nevýrazných jedál. Na svete existuje niekoľkotisíc rôznych vôní a chuťových profilov.
Skúste si občas dopriať skutočnú chuť jedla ktoré, kupujete.