Barman Tomáš Kubíček odporúča: V lete si môže dať miešaný nápoj milovník ktoréhokoľvek druhu destilátov

Milovníci rôznych druhov destilátov, najmä whisky a koňakov, sú presvedčení, že použiť ich obľúbený druh alkoholického nápoja do miešaného drinku by bolo hriechom. Leto je však obdobie ako stvorené na invenciu, zmenu a experimenty.

O tom, že na chuť miešaným nápojom môže prísť takmer každý nás presvedčí barman Tomáš Kubíček.

Až ¾ každého miešaného nápoja tvoria tzv. mixéry – nealkoholické naápoje, špeciálne určené na prípravu miešaných drinkov. Preto ich kvalitu neradno podceňovať. Ak nemá barman kvalitný mixér, nikdy nedosiahne kvalitný miešaný nápoj. Našťastie sú už na trhu kvalitné mixéry, ktoré neobsahujú umelé sladidlá, konzervačné látky, geneticky modifikované zložky ani technologické prísady pre zvýšenie trvanlivosti,“ zdôrazňuje Tomáš Kubíček. „Naopak obsahujú 100 % prírodný chinín, ručne spracovaný citrónový olej a zmes unikátnych druhov zázvoru,“ zdôrazňuje brand manažérka značky Fever-Tree Lenka Buriánková z Rémy Cointreau, spoločnosti ktorá ich na Slovensko dováža.


Whiskey & Coke

Ingrediencie:

4 cl bourbon whiskey (odporúčame Wild Turkey)
20 cl mixéru s príchuťou premium cola
plný pohár ľadu

 

Do pohára na whisky vložíme kocky ľadu až po okraj. Odmeriame whiskey a dolejeme mixérom s colovou príchuťou. Nápoj servírujeme na koktejlový servítok, spolu s fľaškou prémiového mixéru, aby si hosť mohol upraviť chuť nápoja.

 

G&T

Ingrediencie:

4 cl gin (odporúčame Hendrick´s gin)
20 cl mixéru s príchuťou mediterranean tonic water
plný pohár ľadu
2 plátky šalátovej uhorky
vetvička rozmarínu

 

Do pohára na víno vložíme kocky ľadu, nadávkujeme gin a zalejeme mixérom s príchuťou tonic water. Zľahka zamiešame barovou lyžičkou, pridáme plátky uhorky a vetvičku rozmarínu.

 

Jerry & Ginger

Ingrediencie:

4 cl koreneného rumu (odporúčame Sailor Jerry)
20 cl mixéru príchuťou Ginger Beer
1 cl čerstvá limetková šťava
plný pohár ľadu
limetka

 

Do „dlhého“ pohára vložíme kocky ľadu až po okraj. Vymačkáme čerstvú šťavu z polovice limetky. Do 2/3 zalejeme prémiovým mixérom s príchuťou zázvoru. Na záver nadávkujeme rum. Na okraj vložíme mesiačik limetky. Pred pitím odporúčame premiešať.


Centaur Spice

Ingrediencie:

4 cl kvalitného koňaku (odporúčame Remy Martin V.S.O.P.)
20 cl mixéru príchuťou Ginger Ale
3 streky Angostura Bitters
plný pohár ľadu
dlhá pomarančová kôra

 

Do pohára typu long vložíme dlhú pomarančovú kôru v tvare špirály. Potom ju zasypeme kockami ľadu až po okraj, aby vertikálne kopírovala steny pohára. Odmeriame koňak, zastrekneme Angostura Bitters a dolejeme mixérom so zázvorovou príchuťou.


Grant's Lemonade

Ingrediencie:

4 cl škótskej whisky (odporúčame Grant´s)
20 cl mixéru s príchuťou Sicílska limonáda
plný pohár ľadu
citrónová kôra

 

Do pohára na whisky vložíme kocky ľadu až po okraj. Odmeriame škótsku miešanú whisky a dolejeme mixérom s príchuťou Sicílska limonáda. Zastrekneme citrónovou kôrou, ktorú následne vložíme do drinku.


Metaxa Suntonic

Ingrediencie:

4 cl Metaxa 5*
20 cl mixéru s príchuťou tonic water
plný pohár ľadu
plátok pomaranča

 

Do vysokého pohára vložíme kocky ľadu, nadávkujeme Metaxa 5* a dolejeme po okraj kvalitným mixérom s príchuťou tonic water. Zľahka zamiešame barovou lyžičkou, vložíme plátok pomaranča a Metaxa Suntonic je hotový.

 

Americano

3 cl Campari
3 cl Cinzano Rosso
3 cl sóda
pomaranč
ľad

Do pohára plného ľadu nalejte všetky ingredience. Ozdobte plátkom pomaranča.

 

Negroni

3 cl Campari
3 cl Cinzano Rosso
3 cl gin
pomaranč
ľad

 

Do pohára plného ľadu nalejte všetky ingredience. Ozdobte plátkom pomaranča.

 

Aperol Spritz

6 cl prosecco
4 cl Aperol
2cl sóda

Pohár na víno naplňte aspoň do polovice ľadom, pridajte 1 diel sódy, 3 diely prosecca a 2 diely Aperolu. Aperol nalievajte krúživým pohybom, čím docielite perfektné premiešanie všetkých ingrediencií, a tú správnu oranžovú farbu. Na záver pridajte plátok pomaranča.

Write a comment...
0 awesome comments!