Menu na Deň matiek

Väčšina mužov sa zhodne, že hľadanie ideálneho darčeku pre ženu nie je prechádzka ružovou záhradou. Mimo romantiky, aký je najlepší darček pre najdôležitejšiu ženu v našom živote? Samozrejme, hovoríme o mame.

Deň matiek sa blíži a treba si to uvedomiť. Podobne ako väčšina mužov, asi ste si našli čas na kúpu darčeku alebo aspoň objednanie či pozvanie na večeru. Hovoríte si, že aspoň niečo. Ale bez obáv, je tu lepší nápad.

Na miesto míňania peňazí na niečo, čo sa jej možno ani nebude páčiť, urobte to, na čo tak skoro nezabudne. Zoberte si to takto: mama strávila dlhý čas v kuchyni len kvôli vám. Čo takto jej dopriať deň voľna?

MENU NA DEŇ MATIEK

Prinášame vám recepty, ktoré budú súperiť s obľúbenými jedlami v reštaurácii a sú jednoduché aj pre kuchárov, začiatočníkov. Objednanie jedla je síce pohodlné, ale neosobné. Veď skutky sú viac ako slová.

KOKTAIL

Mimosa


1 dcl chladeného šampanského

1 dcl chladenej pomarančovej štavy

špirála pomarančovej kôry (na ozdobenie)

 
Zmiešajte vychladené šampanské a pomarančový džús, ozdobte špirálou z pomarančovej kôry.


OBED: OPEČENÉ ZEMIAKY S CITRÓNOM

Tradičné a elegantné, také sú tieto zemiaky.

1 kg malých červených nových zemiakov

štvrť šálky extra panenského olivového oleja

trochu soli

čerstvé drvené korenie

polovica citrónu

2 strúčiky cesnaku

2 vetvičky čersvtvého rozmarínu

Predhrejte rúru na 220stupňov, vložte zemiaky uložené na plechu. Pokvapkajte olivovým olejom a podľa chuti osoľte a poprášte korením. Pridajte polovicu citróna a pretlačený cesnak, zemiaky poprehadzujte aby sa rozvnomerne ochutili. Pridajte vetvičky rozmarínu, pečte nezakryté 40 - 45 minút alebo kým zemiaky nie sú zahnednuté. Odstráňte vetvičky rozmarínu a citrón. Podávame.

Write a comment...
0 awesome comments!